Wednesday, December 8, 2010

moto oh moto

Assalamualaikum

cte ari berkisah pasal kronologi ak dgn moto ak "Rocky Balboa" hahahaha asl nme uh sje je ltk secara random
yg special nye ak x prnh pegang pon moto time skolah pegang body die handle pe sume uh prnh la bohong r x

prnh cume ak x reti bwk koz ats sbb ayah ak x kasi pas abis SPM uh la bru ak blaja bwk moto mcm2 ak

lalui time ambik lesen moto uh mse first cm org banggang r dsuroh bwk perlahan2 ikut pembahagi jln dlm

driving school uh dgn helmet yg free air psl x de visor so mmng dpt angin sepoi2 bhs time bwk uh hehehe n

free saiz bau jgn ckp r ak pon x nk ambik risk bau die cam2 org pkai yg nyirap nye lak driving school ni pndai

x nk bdk bwk moto bru bg moto lme moto bru ltk wat pameran mse test pon bkn nye de sgt pakai skali skala

je hanye org yg bernasib baik dpt pkai moto Smash uh....so stlh susah payah ak dpt lsen moto dgn kete bpe bln pas dpt lesen ayh ak pon bli kn ak moto bru niat d ati time uh nk 125Z but ayh ak ckp ak x bpe reti bwk yg de clutch so bli la yg biase pny tp lawa le gak .......

ni le "Rocky Balboa" yg ak syng :)

moto ni le yg lalui susah senang bersme time ak blaja kat uitm ujan2 pon ak redah 4 class dri bndr melake ke 

lendu huhuhu basah kuyup ak time uh then beberape bln pas tu kire pas beberape minggu pas raye ak xcident 

kat J.J baru lak uh time uh tgh bine ak xcident btul2 kat tgh traffic light dkt dgn J.J bru tu b4 ak nk xcident uh 

ak dpt feeling yg not comfortable time uh....time uh kaki ak menggigil tibe2 ble ak duk ats mto  ati pon rse x 

sedap time uh rse cm de sesuatu yg burok akn berlaku then terjd la xcident langgar blakang kat ak kne seret 

lak jauh lak polis ckp dlm 12m ni sume kebanggangan 1 india uh nyirap ble terigt die dh bdn gemuk itam 
prmpuan lak uh bwk kete mcm org bodo pas uh slhkn ak lak bnde ni terjd time ak nk membelok nk ke umah ak dh tgh2 dh time uh tibe2 ak dgr bunyi brek igt org lain rupe2nye kne kat ak....tu lak 1st xcident ak kne  

so x tau r nk wat pe lompat ke pe sume dh x pkir dh terlekat kat moto tu gak klau lompat pon mne nk gi bla kanan kete sume nk jln bla kiri lampu sentiasa ijau je so sme je la x yah lompat nsib baik ak slamat klau ak x thn tgn ak kat ats jln mmng patah kepala ak ni kesan nye mmng cedera r dgn moto nye patah sana sini

ni le antare kesan kne seret 

dh le esk nye ak nk quiz bnde leh settel cpt pastu uh melarat smpai ke balai polis bodo pny india putar belit mule ckp nk byr pas tu tukar pkiran  lak dh le ak tgh skit nk jln pon susah psl kulit ankle ak koyak nk slesai smpai 11mlm bru settel haish ak pndng india tu drpd bdn die yg gemok jd halus kat mte ak rse nk bantai je 

but tgh skit mmng nsib ko baik r dh le x nk ngaku slh dh smpai balai polis mcm s@#l ak terpakse le bgtau kat bdk kls ak...ak bgtau kat sorang dua n lupe nk pesan x nk kecoh2 yela lgpon ak bru lg kat uitm uh so klau ak 
xcident pon bg ak bkn nye de org kesah but member ak bgtau kat bdk kls de le gak yg ambik brt call ak tny
cm ne...but thanks gak r de 1 abang uh tlg ak time ak xcident klau x tak tau la cm ne....

pas xcident tu de org msj ak..ak igt spe rupe prmpuan yg de dgn abg tlg ak uh die pon sme umo dgn ak x tau lak die smpai mintak no hp ak tuk tny ak ok ke x huhuhu...but tu la kang x lyn kang ckp ak kejam but kadng2 call o msj time x sesuai de tu call ak time ak jwb final nasb baik ak silent hp...ak msj le gak ckp sori x angkt call pas tu x de dh dgr brite drpd die..huhuhu
1 lg post yg agak pnjng ringan2 kn le mata tuk bce ;)





32 comments:

eiqa fieqah said...

yeke??
slmt la ko xpape..
tp xle blah adik pd abg superhero tuh..hahaa ^^

(bapak pnjg deh post ko ni) haha..
slmt hbs bc dah..huuhh

manusiabiase said...

yup...alhamdulillah ak msih idop then ak knl ko eh pe motif hahaha.....yup agak la hehehe but yg best nye de ord x knl caring kat ak....hahaha bgus bce smpai abis

eiqa fieqah said...

hahaa...ntah,pe motif lak ni..
huhu..ok r tuh..np x minta fb dia..kan sng..
hik3 ^^

azeezah said...

wehh aku tgk post ko tgk gmbr je weh.. punye la pjg.. aku bce yg awal, tgk gmba, aku da dpt agak ape yg ko nk smpaikan.. hehehehe

ps: len kali jgn post pnjg2.. males aku nk bce dohhh :P

manusiabiase said...

hahaha time uh mne le ak addict dgn fb x de le mintak..huhuhu

manusiabiase said...

azie-hahaha poyo je ko tau pe ak nk smpaikn...experience mls r nk short kn ok r pas ni post yg short2 je hihihi

eiqa fieqah said...

eish3..jija2..
x bek r..
sian penat dia karanag kot..

tol gak tuh,da pnglmn,nak short nnt,mksd x sampai..
huhu ^^

manusiabiase said...

haa tau x pe de nsib baik de penyokong hahahaha

azeezah said...

hahaha.. dah tu nk wat cane.. dah aku jenis yg xsuke membace :P

eiqa fieqah said...

piz> huhu..bayar da sokong hang ni..hehee ^^

azie> yeke jah??
yolaa tuh..
hahaaa..

manusiabiase said...

azie-abis uh yg ko study time final bce gak uh hehehe

eiqah-ai cheh uh x ikhlas nme nye tu hehehe

eiqa fieqah said...

hahaaa..ikhlas tuh..tp skunk minyak,gule sume nek harga dah..so,terpaksa laa..
hahaa..meh duit.! heee ^^

manusiabiase said...

hahaha...ermmm jap2 ak juz de rm1 je ok??

eiqa fieqah said...

x leh..singgit x ckup..nak neslo pon,singgit lebih ke dua inggit gitu..
huhu ^^

manusiabiase said...

pergh!!!nk neslo minum air suam sdah bdn pon sihat jge kulit gak hahaha

eiqa fieqah said...

x nak..nak neslo..!!

lg best.!!!
air kosong,pe cer.. ^^

manusiabiase said...

hahaha ala ak de uh je klau byr deposit x le gak hehehe

eiqa fieqah said...

ceh..takat 5 inggit pon xle ke??
tu pon nak de deposit??
huuuhhh..

^^ huhu

manusiabiase said...

hahaha dh x de duit nk wat cm ne ;)

eiqa fieqah said...

kad kredit...!!

manusiabiase said...

kad kredit mne de lom wat lg hehehe

eiqa fieqah said...

tipu r tuh...
mustahil xde..!

mustahil beno.!
^^

manusiabiase said...

srius x de kad bank...ni nak kad mesra petronas hahaha

eiqa fieqah said...

hahaa..
pelik laa x de..
esih3..

xpe laa..
hutang laa..
den msuk buku 555,k?
haha ^^

manusiabiase said...

hahaha smpai cm uh skali huhuhu

eiqa fieqah said...

of course laa...
kt an dak under bisnes..
so,mmg kene kira duit2 ni..
sesen pon kene kire taw..hahaa ^^

manusiabiase said...

eleh ak pon dak bizness x kire sgt pon hehehe

eiqa fieqah said...

kt investment..
mmg tu d titikberatkan sgt2..
hahaaa ^^

manusiabiase said...

amboi bkn dak bizness x berkire sgt ke :P

eiqa fieqah said...

kene kire..!!

mau dpt surplus..profit,so kene bekira!!! ^^

manusiabiase said...

Ya Allah abis le ak huhuhu :P

eiqa fieqah said...

hahhaaaaa ^^